Мicrosoft размислува да ja спакува Cortana, својот личен асистент, во апликација за iOS и Android, пренесува Reuters. Cortana дефинитивно ќе биде дел од сите идни Windows оперативни системи, и веќе е достапна како бета на Windows Phone. Но, Cortana беше гледана како конкурент на Siri на Apple, и гласовните команди на Google Now, кои се […]

Прочитај повеќе