Google го најави Nearline Storage, поточно бета фазата на услугата. Станува збор за услуга која овозможува чување на податоци кои не се доволно важни за да имаат брз пристап, но сепак се доволно важни за да бидат зачувани. До оие таканаречени „cold data“ сепак, според Google, ќе може да се пристапи за само три секунди. […]

Прочитај повеќе