Европската Унија сериозно размислува да воведе нов начин за справување со сајбер-тероризмот. Унијата планира да креира нова единица за анти-тероризам, која ќе биде дел од Europol и ќе биде задолжена за отстранување на повиците за Џихад на Интернет, јави Financial Times. Единицата треба да биде подржана од сите држави членки на Унијата, а би функционирала […]

Прочитај повеќе