Отворените јавни податоци се клуч за да дознаеме што точно се случува околу нас. Од информации за најчести места за сообраќајки до информации за транспарентноста и фер однесување на властите во најразлични сфери. Македонија полека ги отвара своите податоци, досега затворени во некои институциски подруми, но иако процесот оди споро, сепак тоа што навистина фали […]

Прочитај повеќе

Школата за отворени податоци – Македонија ги повикува сите заинтересирани на вториот Open Data Meetup #2 во Скопје, кој ќе се одржи овој петок, 13-ти март, во кафе бар Цреша. Поканети се сите кои ги интересираат отворените податоци, сакаат да споделат искуство или приказна или да дознаат нечија друга. На собирот ќе ни се придружи […]

Прочитај повеќе