Според извештајот на светската здравствена организација и светската банка, во 2015 година имало над 400 милиони луѓе кои немале пристап до основни здравствени услуги. Дополнително, истражување од World Health Organization предвидува дека во наредните десетици години светот ќе се најде во ситуација каде ќе недостасуваат скоро 13 милиони здравствени работници, што значи дека процесот на […]

Прочитај повеќе

Apple има желба да ја модернизира медицината, или барем да ја направи попристапна со најавениот Research Kit. Ова е платформа за медицински истражувања, која компанијата ја изработи во соработка со водечки медицински институти, и за која има апликации со кои корисниците можат да си водат грижа за здравјето. 9to5mac објави што овозможуваат првите пет апликации […]

Прочитај повеќе