Apple има желба да ја модернизира медицината, или барем да ја направи попристапна со најавениот Research Kit. Ова е платформа за медицински истражувања, која компанијата ја изработи во соработка со водечки медицински институти, и за која има апликации со кои корисниците можат да си водат грижа за здравјето. 9to5mac објави што овозможуваат првите пет апликации […]

Прочитај повеќе

Можеби ѕвездата на вчерашната презентација на Apple е Apple Watch, но една нова функционалност и нов уред сериозно претендираат да му ја украдат славата на часовникот. Освен откривање на бројките дека се продадени 700 милиони телефони и дека корисниците навистина се задоволни од iPhone 6, Аpple е горд и на својата нова продавница во Кина, […]

Прочитај повеќе