Откако заговорниците на интернет неутралноста ја добија битката во САД, ќе мора истата борба да ја префрлат и во Европа каде Интернетот се наоѓа во опасност. Европските законодавци најавуваат закон со кој во одредени „привлегирани“ случаи дел од интернет линиите ќе бидат побрзи од другите и по различни цени. Идејата на предлог-законот, до кој доје […]

Прочитај повеќе