Не е никаква тајна дека се повеќе игри заземаат многу простор. Destiny 2 мораше да исфрли цели региони како би можело да се намали големината од 170GB на околу 100GB. Microsoft Flight Simulator бара 127 GB простор, а Red Dead Redemption 2 – 150GB. Но ова се цели игри со бројни мултимедијални елементи. Кога ќе го […]

Прочитај повеќе

MetaHumans Creator е нова алатка од Epic која на корисниците ќе им овозможи многу поедноставно, полесно и побрзо да креираат фотореалистични дигитални човечки ликови. Алатката ќе се користи во прелистувач, а ликовите кои се креираат изгледаат речиси реално. За жал, засега нема можност да се тестира алатката, но Epic со неколку видеа ги претстави можностите […]

Прочитај повеќе

Македонската академија за 3D, М3DS, ја доби најверојатно најголемата поддршка кога гејминг индустријата е во прашање. Epic Games ја вброија академијата во локациите кои нудат авторизиран тренинг за Unreal Engine. Ова без сомневање е големо признание за академија која сè уште е релативно млада. „Epic Games ќе учествуваат и како партнери на нашиот натпревар за […]

Прочитај повеќе

Развивачите на видео игри сега имаат причини за радост. Се започна со изјавата на Тим Свини, основач на Epic Games, со која објави дека за Unreal Engine 4 повеќе нема да биде потребна месечна претплата. Плаќањето на лиценцата од 5 отсто за секоја игра која ќе заработи над 3.000 долари за тримесечије останува, но Unreal […]

Прочитај повеќе