Khronos Group ја претстави конкуренцијата на DirectX 12, API-то кое доаѓа под името Vulkan. Доколку не го препознавте Vulkan, тогаш секако се сeќавате на OpenGL. Vulkan е преименување на Next Generation OpenGL или GLnext. Новото API според највите ќе им овозможи на развивачите поголема контрола при генерирањето на команди, менаџмент со меморијата и „threads“. До […]

Прочитај повеќе