Апликацијата за анонимно испраќање на пораки, Telegram, повеќе легално не е достапна во Русија. Од понеделник агенцијата „Roskomnadzor“ има наложи на сите интернет и мобилни провајдери да го забранот пристапот до Telegram во следните 24 часа. Властите во оваа држава подолго време се закануваа дека ќе ја блокираат апликацијата ако не ги добијат клучевите за […]

Прочитај повеќе

The Confide е апликација која ја користи персоналот на Белата куќа кога сака безбедно да го оговара претседателот Трамп. Апликацијата не е нова, постои три години, но сега е популарна во Вашингтон, јавува Business Insider. Моделот со кој апликацијата ја обезбедува тајноста на овие разговори е едноставен и потсетува на Snapchat. Прво пораките се end-to-end криптирани […]

Прочитај повеќе

BlackPhone e телефонот кој на своите корисници им гарантира приватност, и телефон кој наскоро ќе ја доживее и својата втора верзија, Blackphone2. Покрај новиот телефон, најавен е и првиот таблет компјутер BlackPhone+. Станува збор за телефон кој доаѓа со PrivatOS верзија на Android од која се отстранети буквално сите можни безбедносни пропусти, велат од Silent […]

Прочитај повеќе