Twitter и неговите вработени добиваат смртни закани од поддржувачите на Исламска држава на Ирак и Сирија (ISIS) бидејќи се обидуваат да ја цензурираат терористичката организација. Меѓу тие што добиваат закани е и Џек Дорси, ко-основачот на Twitter, јави Buzzfeed. Иако Twitter има право да брише пораки, и ги брише поради тоа што од нив се […]

Прочитај повеќе