Правилно информирање за времето знае да биде исклучително корисно, особено доколку не сакате неспремно да бидете изложени на непријатни временски услови. Но, што доколку сакате да се информирате за временските настани, но на меѓупланетарно ниво? Што доколку навистина, ама навистина сакате да го задоволите научникот во вас и да се информирате за најновите соларни ракети, […]

Прочитај повеќе

Вообичано крајот на годината е оставен за рекапитулација и потсетување на настаните од минатата година. Оваа година не е исклучок и веќе може да разгледаме дел од најгледаните и најзначајните настани објавени на многу сајтови. Сепак кога медиумите се во прашање вестите на годината се во погрешни проценки и лажни вести, вели Wall Street Journal. […]

Прочитај повеќе

Откако не успеа првичниот обид да ги агрегира локалните настани со помош на организаторите, Time.mk се реши да го искористи најдоброто решение што го има – Facebook. Друштвената мрежа е фантастична платформа за откривање на настаните кои се блиску до вас и кои ги посетуваат вашите пријатели, и Time.mk како агрегатор требаше само да најде […]

Прочитај повеќе

Facebook гo претстави Events Callendar преку кој ќе ги потсетува корисниците за сите настани на кои се повикани. Покрај календарот сега во листата на настани ќе бидат додадени и родендените на пријателите. Редизајнот е стартува на Hackathon уште пред една година, пишува Facebook, и сега, откако е готов, ќе биде достапен за сите корисници во […]

Прочитај повеќе

За да ги направи да бидат слични на групите, Facebook го подобри начинот како се креираат настани кој сега има помалку полиња за пополнување и истакната приватност на настанот за да може да ги поканите само пријателите. Сега за креирање на настани ќе има само поле за име на настанот, датум и приватност, додека локацијата […]

Прочитај повеќе

Журкај.се се придружува на Каде Вечер, Панорама, Тime.mk Настани и слични други .мк сајтови кои агрегираат настани и ви предложуваат каде да излезете и кога. Моментално Журкај.се е во бета фаза, но може да се видат доста настани од разни македонски градов, иако од сервисот најавија дека ќе ја продолжат листата и со настани од […]

Прочитај повеќе

Нова Facebook опција ќе ви предложува кои настани да ги посетите според локација и музика која ви се допаѓа. Опцијата сè уште се тестира, но некои корисници доколку кликнат на Events ќе можат да видат кои настани им ги сугерира Facebook. Suggestive Events ќе следи неколку фактори. Наместо да се листаат само тие настани на […]

Прочитај повеќе

Time.mk, во соработка со Web Factory, претстави мобилна апликација за Настани која е „е ваш персонализиран џебен консултант кој во чекор ве следи и информира за градските настани.“ Настани на Time.mk беше стартувани пред два месеца и е сервис кој ги агрегира сите настани од разни градови, нешто слично како што го прави тоа со […]

Прочитај повеќе

Прв пат најавен во август, Time.mk, сега и официјално го стартува својот нов сервис Настани кој ќе функционира како пребарувач на настани од разни градови. Првата очигледна разлика меѓу Time.mk за вести и Time.mk Настани е новиот и поелегантен дизајн. Но, според основачот Игор Трајковски наскоро и Time.mk за вести биде редизајниран. Втората разлика е […]

Прочитај повеќе

Стримањето настани, конференции, и концерти, во последно време е навистина популарно, толку што дури и YouTube пред неколку месеци стартуваше таков сервис, наречен YouTubeLive. Еден од најпопуларните веб сајтови за стримање видео во живо, Livestream, најави дека ќе биде целосно редизајниран, задржувајќи ги моменталните опции, но збогатувајќи се со друштвени и мултимедијални алатки. Со новиот […]

Прочитај повеќе

Time.mk Настани е нов сервис на агрегаторот за вести преку кој ќе може да најдете се што се случува во .Мк, од концерти и кина, до прес конференции и предавања. Тоа што е новина до сега кај Time.mk е што наместо сервисот да ги наоѓа настаните, како што ги агрегира вестите, сега самите организатори можат […]

Прочитај повеќе