Која е следната фаза во развојот на апликации и што треба да очекуваме? Oва беше првото прашање на првата конференција за мобилни технологии, MobileFirstМК. Панелот кој требаше да ја предвиди иднината беше составен од Лука Абрус од хрватското студио Five Minutes; Александра Христов, веб дизајнер во Netcetera; Дарко Булдиоски од New Media MK; и Хајан […]

Прочитај повеќе

На 4 април Унверзитетот ФОН ќе биде локакција на која ќе се офжи првата конференција во Македонија посветена на развивање на мобилните апликации. MobileFirstMK е наменета за сите кои сакаат да го унапредат своето знање за мобилната технологија, без врска на платформата. Ќе се зборува за дизајн, програмирање и маркетинг на Apple iOS, Google Android […]

Прочитај повеќе

MobileFirstMk ќе биде конференција за едукација на ентузијастите и развивачите за мобилни технологии. Идејата зад настанот, кој е организиран од Виктор Зубер Стојановски, Наташа Петкова и Ева Пиперевска, има за цел да ги покрие сите аспекти за како се развиваат мобилни апликации – од програмирањето на апликации за трите најпопуларни платформи: Android, iOS и Windows […]

Прочитај повеќе