Еден од визионерите во Microsoft, Брајан Принц на конференцијата за гејминг дизајнери одржана во Кина ги сподели своите идеи и мислења за иднината и сегашноста на Cloud-гејмингот. Според потрешените пари од 2,5 милијарди долари кој Microsoft ги инвестирал во шестте сервери кој ќе го опслужуваат Azure облакот, и милијардите кои се потрошени на развој очигледно […]

Прочитај повеќе

Интернет порталот за видео игри GameSpot во своите рецензии за игри започна да нуди и можност читателите да ги испробаат и нивните демо верзии. Оваа нова опција која нуди бесплатно играње на демо верзиите е овозможена од страна на сервисот за онлајн играње видео игри OnLive. Демо сервисот на GameSpot ќе биде достапен за околу […]

Прочитај повеќе

Cloud gaming е најновото нешто што се претстави вчера на Gamers Developers Conference. Проектот кој може сериозно да ги промени работите во гејминг индустријата беше преставен од Onlive Inc. За што се работи? OnLive ја стрима било која видео игра сакате, т.е го пренесува видеото кон вас додека истовремено вие преку џоистик кој личи на […]

Прочитај повеќе