Корисниците на iCloud што воедно имаат и Apple уред како iPhone или iPad може наскоро да уживаат во својата колекција на музика купена преку iPhone, но во многу повисок квалитет. Зависно од конекцијата дали е 3G или со ограничена брзина, тогаш квалитетот на стримингот ќе се адаптира до оптимално ниво. Постојат гласини дека оваа технологија […]

Прочитај повеќе

Apple конечно го стартува сервисот iTunes Match со кој може да се синхронизира целата iTunes музика преку iCloud, вклучувајќи ја и таа што не е купена преку сервисот, за да може да се користи од каде било , од други десктоп компјутер или iOS 5 уред. Сервисот е достапен глобално, а пристапот до целата музичка […]

Прочитај повеќе

Откако претходно претстави музички сервис во облакот, сега се открива дека Google е во преговори со големите музички студија да стартува онлајн музичка продавница. Според Wall Street Journal и New York Times, Google планира да ја стартува оваа музичка продавница во следниве неколку недели во обид да му конкурира на Amazon Cloud Player и на […]

Прочитај повеќе

Apple ја претстави новата верзија на мобилниот оперативен систем, iOS 5, која изобилува со куп новини, околу 200 подобрувања, за корисниците на iPhone, iPod и iPad. iOS 5 сега го вклучува iCloud сервисот кој ги синхронизира содржините на уредот, пример, ако симнете песна на еден уред истата песна ќе биде префрлена и на друг. iCloud […]

Прочитај повеќе

Apple им даде пристап на програмерите до својот музички сервис, наречен iTunes Match beta, кој ќе ви овозможи да ја стримате вашата iTunes музичка библиотека од било каде, на било каков уред, без разлика дали е MacOS или iOS. Apple во јуни најавија дека овој музички сервис ќе биде достапен на есен како дел од […]

Прочитај повеќе