Безбедносни пропусти овозможуваат напаѓачите едноставно да дојдат до текстот од електронскaта пошта. Дел од пропустите постојат од пред една деценија и до денес не се поправени. Методата која ја презентираа истражувачите овозможува дешифрирање на пораки шифрирани со PGP или S/MIME. Методот кој овозможува пристап до некриптираната комуникација е едноставен, но има неколку претпоставки. Првата е дека […]

Прочитај повеќе

Microsoft работи на нов имејл сервис, поточно мобилна апликација, која ќе им овозможи на корисниците комуникација во реално време, јави ZDNet. Новата апликација Flow ќе биде додаток на Outlook, и своето деби ќе го има на iPhone. Апликацијата ја откри и ја сподели на Twitter h0x0d, а според споделените податоци апликацијата ќе го поедностави користењето […]

Прочитај повеќе

Новата #бомба од лидерот на опозицијата, Зоран Заев, можеби беше посветена на политичките реваншизми со рушењето на објектот „Космос“, но тоа што беше интересно за нас, е што на новинарско прашање, г. Заев потврди дека има докази дека е следена и имејл комуникацијата, иако не сподели повеќе детали за нешто што звучи доста сериозно. И […]

Прочитај повеќе