Американската Федералната комисија за комуникации (FCC) ја изгласа политиката за интерент неутралноста. Сосем очекувано, промената е изгласана со 3-2 гласови предводени од демократите, јави NPR. Како што беше познато од порано, одуката опфаќа промена на интернет во Title II на Законот за телекомуникации, со која сега операторите се класифицирани како транспортери на интернет сообраќај. Ова […]

Прочитај повеќе