Кога во едно општество етичките и моралните граници и општо прифатливи бизнис пракси ќе бидат засенети од желбата за профитерство,  скоро секогаш гиковите пронаоѓаат начин да понудат нешто поинакво и да направат реален обид за обелување на образот на општеството. Така беше и со #поплава, така е и сега со срамот кој хотелиерите го нанесоа во пресрет на претстојниот […]

Прочитај повеќе

Август и септември се можеби најстресните месеци за дел од студентите кои покрај испитите мора да најдат сместување во друг град, но и цимер со кој ќе ги поделат трошоците. Иако изборот на цимер не е едноставен процес, сепак токму ова е идејата на тимот од BMG Universe кои се креатори на Cimeri.mk. Овој сервис […]

Прочитај повеќе

AirBnb, сервисот преку која може да најдете привремено сместување, ќе биде преинсталирана на сите Android телефони кои ги продава T-Mobile. Договорот на AirBnb со Deutsche Telekom, сопственикот на македонски Телеком, ќе опфати 13 европски пазари меѓу кои Црна Гора, Полска, Хрватска, Албанија и секако Македонија. Постои можност за новите корисници да добијат до 30 евра […]

Прочитај повеќе