Компанијата Solaborate продолжува од каде што застана пред неколку години. Откако во август 2016 го претстави Hello; хардвер наменет за подобра видео комуникација помеѓу тимови. Сега компанијата го претставува Hello 2, цела палета од производи за подобра комуникација. Слично како и претходната верзија и Hello 2 го претвора телевизорот во алатка за комуникација. Заедно со камерата […]

Прочитај повеќе

Solaborate ја знаеме како друштвена мрежа за професионалци која ja работат македонски програмери. Но, зад нејзе стои основачот Лабинот Битучи кој помогна да се соберат над 1 милион долари за мрежата од бизнис ангели во Лос Анџелес. Но, зошто Лос Анѓелес, а не Силициумската долина или некое друго место? Токму тоа е темата на г. […]

Прочитај повеќе