YouTube наскоро ќе им овозможи на родителите да го ограничат пристапот до содржина на своите деца. Компанијата во следните месеци ќе креира нов тип на профил. Профилот ќе биде „надгледуван“ (Supervised) и ќе им овозможи на родителите да го ограничат пристапот до одредени несоодветни содржини на своите деца. „Последнава година соработувавме со родители и експерти […]

Прочитај повеќе

YouTube е феноменална мултимедијална платформа. Но, исклучително е важно на какви видеа се изложуваат младите умови преку YouTube. На YouTube можат да се најдат видеа со исклучително насилни содржини, извадоци од хорор филмови или емисии кои никако не се препорачуваат за децата. Поради тоа, од особена важност е децата да не го користат стандарниот YouTube, […]

Прочитај повеќе

Интернетот знае да крие многу непријатни изненадувања, особено кога детето ќе добие целосен пристап до него и родителите нема да применат филтри за ограничување на содржината. Thinga.com е сајт на кој вашето дете може да се забавува со видео материјали, фотографии и текстови за инспиративни вести, впечатливи луѓе и животни, како и со бројни игри, […]

Прочитај повеќе

YouTube ќе објави нова апликација наменета за децата преку која ќе прикажува соодветна содржина, и ќе има контрола за родителите. Апликацијата ќе биде одделена од главниот YouTube сервис и за почеток ќе стартува само во САД, но најавено е и нејзино проширување за подоцна, објави USA Today. YouTube Kids ќе има алатки со кои на […]

Прочитај повеќе