Компаниите E.ON SE и Clever го објавија следниот чекор за електричните возила во Европа. Станува збор за електричен автопат кој ќе поврзе голем дел од континентот. Ова е „EU flagship“ проект кој од Европската комисија дови инвестиција од 10 милиони евра. Автопатот ќе го поврзува континетот од Норвешка до Италија. Планот е по целата должина на […]

Прочитај повеќе

Tesla Motors ќе постави свој таканаречен „supercharger” за електрични автомобили во Скопје во 2016-та година. Планот на компанијата, кој може да се види на нивниот сајт, е во следните две години да го покријат целиот Балкан со првите суперполначи. Електричните автомобили на Tesla, поточно Tesla Model S, може без проблем да помине неколку стотици километри […]

Прочитај повеќе