Камерите со кои дел од родителите ги надгледуваат своите новороденчиња не се безбедни, и ова не би требало да биде изненадување за никој. Бројот на уреди поврзани на Интернет кои се почесто се покажуваат подложни на хакерски напади е огромен, вклучувајќи огромен број на камери за мониторинг, па без сомневање камерите за бебиња не се […]

Прочитај повеќе

3Д принтерите се дефинитивно „the next big thing” бидејќи ни нудат физички објекти за кои не знаевме дека постојат. Последната приказна за моќта на оваа технологија е за Татјана Гера која е слепа од својата седумнаесетта година. Благодарение на принтерите таа успеа да го допре ултразвукот на своето бебе. За креирање на моделот е искористен […]

Прочитај повеќе

Нов робот во форма на сурла на слон може да научи и да ги тренира своите движења на сличен начин како бебињата. Дизајнот на роботот овозможува контрола и прецизност како сурлата на слоновите, а со тренинг може да се научи да собира јаболка или да замени електрични светилки, известува New Scientist. Роботот е креација на […]

Прочитај повеќе

Facebook додаде уште една опција за објавување на временската лента. Покрај опциите за да додадете ново хоби, цимер, љубовна врска и сличнen „Life event”, како што ги карактеризира Facebook овие важни настани, додадена е и опција да најавите дека очекувате бебе. Оваа опција не води кон интересен заклучок дека публиката на Facebook полека расне и […]

Прочитај повеќе

Најголемата вест од овогодинешното издание на MTV Video Music Awards беше изјавата на Бијонси дека е бремена, вест која молскавично се рашири низ сите можни медиуми, и македонски портали само за тоа пишуваа во текот на вчерашниот ден. Веста беше хит на друштвените мрежи, каде Тwitter забележа рекордна твитаност за веста. Според официјалниот глобален ПР […]

Прочитај повеќе