Јас и ти е македонско веб решение кое ќе ви помогне да креирате пoфункционални покани за свадба. Со оглед на тоа дека сервисот е мотивиран од свадбата на неговите креатори, најверојатно ќе ви биде од корист, секако ако планирате свадба наскоро. Јас и ти е дело на Диме Мишков и Пандорка Чушкова кои го искористија својот сервис за […]

Прочитај повеќе

Онлајн платформите кои овозможуваат туторство во светот не се новитет. Кај нас, сепак до неодамна не постоеше едноставен начин за онлајн одржување на туторски сесии. Пред неколку месеци со тестови започна TeachHoot, македонска платформа која треба да го олесни туторството. Сервисот е основан од Тошо Мицевски и Деан Живковски, двајца ентузијасти кои и самите имаат искуство […]

Прочитај повеќе

Тимот зад македонската платформа за фриленсери, Hitlancer, организира настан на 30 септември на кој ќе можат да се запознат сите заинтересирани во фриленсинг и користење на сервисот. Настанот најверојатно е презентација на тоа што го нуди Hitlancer, но во секој случај може да биде интересно место за споделување фриленс искуство. Hitlancer е македонска платформа која […]

Прочитај повеќе

Hitlancer е македонска платформа чија цел за почеток е да стане омилена платформа на локалните фриленсери, а потоа и да го освои светскиот пазар. Сервисот, кој официјално ќе биде претставен во среда на 25-ти февруари, не е наменет да биде замена за останатите фриленс сервиси кои веќе се користат, пример Odesk или Elance. Идејата е […]

Прочитај повеќе