Modular.mk организира работилница за сите кои сакаат да ја искористат нивната платформа за создавање на електронска продавница. Платформата овозможува простор за уметниците кои бараат место за да ги изложат и продадат своите дела. Modular на своите корисници им нуди простор за продажба на домашниот и странскиот пазар. Заинтересираните можат да се пријават пред 21 октомври. Работилницата […]

Прочитај повеќе

Во светот се зборува за интернет на нештата, виртуелна реалност, паметни домови, дронови, роботи и автономни автомобили. И во Македонија си имаме свои предизвици. И свои успеси на кои треба да се гордее оваа млада технолошка сцена која допрва заживува, предизвикана од глобалните трендови, а игнорирана од локалниот менталитет. Најважно за нас сепак се стартапите, […]

Прочитај повеќе

Modular е македонски стартап за кој првпат слушнав на Demo Day на NewMаn’s Business Accelerator. На прв поглед нивната презентација ми беше малку нејасна бидејќи зборуваа за емоции и љубов. Но, откако го открија демото и креациите кои ги прават, можам да кажам дека Modular е еден од покреативните македонски стартапи. Modular е хибрид на […]

Прочитај повеќе

Зад затворени врати, во мала сала преполна со македонски стартапи и разни инвеститори се одржа Demo Day на македонскиот акселератор NewMen’s Business Accelerator. Идејата беше стартапите од Македонија, Хрватска и Словенија да се претстават за само неколку минути, и можеби да успеат да привлечат инвестиција од безмилосните инвеститори кои сакаат да го знаат и најмалиот […]

Прочитај повеќе