Adobe го слави 25-тиот роденден на најпопуларниот софтвер за едитирање на фотографии со интересен timeline за почетоците на Photoshop. Од 1987 година кога Томас Нол го разви кодот што прикажа сиви слики на црно-бел монитор, до официјалното претставување на Photoshop на 19 февруари 1987 година, па се до денес кога се користат магични алатки. Несомнено […]

Прочитај повеќе