Новата верзија на Hypertext Transfer Protocol, HTTP/2 е финализирана и по добивањето на RFC броевите и финални уредувања ќе биде објавена, јави Марк Нотингем, заседавач со IETF работната група, на својот блог. Верзијата на HTTP која моментално е во употреба HTTP/1.1 e воведена во 1999 година, односно пред 16 години. HTTP/2 е базиран на Google […]

Прочитај повеќе