Факултетот за информатика при Универзитет Гоце Делчев од Штип организира студентски хакатон за креирање на компјутерски и мобилни апликации на тема „Студентски живот“. Учесниците на дводневниот маратон се поттикнати да изработуваат разни апликации што треба да им помогнат на студентите, како апликација за наоѓање материјали за учење, планер за журки, менаџирање на финансии, пријавување на […]

Прочитај повеќе

Сакаме да направиме апликации од студентите за студентите, вели Андреј Трајчевски од Хаклабот Кика, кои заедно со Младински образовен форум го организираат студентскиот хакатон „Програмирајте за подобро високо образование“. Закажан за 7-ми и 8-ми март, хакатонот ќе биде 48 часовен маратон на кој учесниците ќе изработуваат апликации за подобрување на високото образование. Хакатонот е темпиран […]

Прочитај повеќе