Целата енергија која не е од обновливи извори ќе биде потрошена. Ако продолжиме да ја користиме ќе мора да се вратиме во средниот век. Ова го тврди Илон Маск во интервју за австралиското издание на 60 minutes. Компанијата на Илон Маск во соработка со австралиската компанија Transgrid, работи на поставување на 100 MW батерии во Јужна […]

Прочитај повеќе

Apple гради два нови дата центри во Данска и Ирска кои ќе се напојуваат во целост со обновливи извори на електрична енергија. Центрите кои чинат 1,7 милијарди евра ќе бидат користени за онлајн сервисите на Apple како: iTunes Store, App Store, iMessage, Maps и Siri, за корисниците во Европа. Покрај најавата за дата центри од […]

Прочитај повеќе

Благодарение на својата технологија Tesla Motors стана лидер за електричните возила, и е напат да биде лидер за батериите со поголем капацитет. Минатата недела Илон Маск ги најави батериите за домовите од Tesla, а сега веќе имаме нешто повеќе податоци за новите батерии кои ќе почнат да се произведуваат веќе за 6-7 месеци. Батериите за […]

Прочитај повеќе