Како што неофицијално најавија при организирањето на NASA Space App Challenge, NewMan’s започна соработка со Европската вселенска агенција и  Француската вселенска агенција. Официјализирањето на соработката е потпишано на „Paris Air Show“. Македонскиот акцелератор ќе биде задолжен за организирање на натпреварот за вселенски технологии „Act In Space“ во САД. Според најавата, натпревари во САД треба да […]

Прочитај повеќе

Newman’s Business акцелераторот стартува кампања на Indiegogo за прибирање на средства за лабораторија за прототип. Кампањата е една од „најробусните“ кои излегуваат од Македонија досега, а за негова реализација се бараат 66.000 долари. Потребата од лабораторија е потребна за стартапите кои се под покровителство на акцелераторот да можат да креираат, но и да ги тестираат […]

Прочитај повеќе

Директорката на NewMan’s Business Accelerator, Ирена Чаушевска, организира бесплатни обуки за сите девојки од 18 до 26 години кои се заинтересирани да започнат сопствена компанија. Целта на предавањата е да се зголеми застапеноста на девојките како основачи на компании и технолошки стартапи. Во моментов односот помеѓу мажи и жени е 90 отсто наспроти 10 отсто […]

Прочитај повеќе