Веќе подолго време како Instagram го започна своето владеење во светот на друштвените мрежи. Брендовите сѐ повеќе се преселуваат на оваа платформа во обид да го задржат или зголемат органскиот обсег кој веќе е во пад на Facebook. Откога го зема приматот на Snapchat, Instagram може да се пофали со преку 300 милиони корисници на […]

Прочитај повеќе

За да привлече повеќе компании, Facebook ја ребрендираше својата Preferred Marketing Developer програмата во нешто позвучно – Facebook Marketing Partner. Програмата треба да креира екосистем за полесна соработка помеѓу огласувачите и бизнисите, кои, според Facebook, можат да влезат во партнерство што ќе резултира во подобри и поефикасни реклами. Новина е што сега во Marketing Partner […]

Прочитај повеќе