Денот на отворените податоци e собир на поединци, организации и новинари низ целиот свет кои ќе имаат можност да дискутираат, научат повеќе и да споделат искуства за употребата на различните типови на отворени податоци. Школата за податоци – Македонија ве поканува да бидете дел од првото одбележување на Денот на отворените податоци во Македонија, на […]

Прочитај повеќе