Дел го претстави новиот XPS 13 се чини без воопшто да има намера да го направи ова. Чилеанската гранка на компанијата се пофали со новиот иновативен изглед на XPS 13, пренесе Tom’s Hardware. Лаптопот на Dell и досега беше еден од најубавите, а секако и најдобри Windows лаптопи. Новиот хибриден 2-во-1 уред доаѓа со 8 […]

Прочитај повеќе

Dell XPS 13 е еден од најдобрите, ако не и најдобар Windows 10 лаптоп. Веќе неколку години компјутерот е во самиот врв на најдобри лапотопи. Со новата надградба Dell се надева дека ова ќе остане случај и во иднина. Надградбата е во процесорот и ќе овозможи дури 40% подобри перформанси. Новиот Kably Lake R процесор […]

Прочитај повеќе

Лаптопот кој по многумина е најдобриот лаптоп за 2016-та година, надминувајќи го дури и MacBook Pro ќе добие нов модел. Dell најави дека нивниот лаптоп – XPS 13 наскоро ќе добиде хибриден, таблет/лаптоп модел. Надградбата не застанува тука. Dell ќе го надгради и процесорот па новата верзија на лаптопот ќе доаѓа со Kaby Lake процесор. Оваа […]

Прочитај повеќе

Новиот лаптоп на Dell, Dell XPS 13, го освои првите рецензенти, па најверојатно веќе и можевте да прочитате дека станува збор за: најдобриот Windows лаптоп досега, потенцијален MacBook Air убиец или иднината на лаптоп компјутерите. Всушност станува збор за 13.3-инчен лаптоп, но поради елиминирање на рамката околу дисплејот XPS 13 има димензии како стандарден 11-инчен […]

Прочитај повеќе