По повод прославување на својот 3ти роденден и како знак на благодарност за поддршката која што ја добива од локалната ИТ сцена, македонскиот стартап Адева ќе додели еден билет за претстојната Ларакон ЕУ конференција која што ќе се одржува во периодот од 30 до 31 Август, во Амстердам. Ларакон ЕУ е единствениот најголем собир на Ларавел програмери […]

Прочитај повеќе

Продолжува дружењето помеѓу програмерите. На следниот, петнаесети Beer & Code презентација ќе одржи Игор Талевски кој ќе зборува за „пет принципи што ќе ве водат при пишување на код“. Темата повторно ќе биде Laravel, слобониот PHP фрејмворк за веб апликации за која ќе има брза презентација во петте принципи. Beer & Code се оддржува секој […]

Прочитај повеќе