Стартува аплицирањето за пари од Фондот за иновации и технолошки развој кој ветува дека ќе инвестира вкупно 600.000 евра во стартапи и спиноф компании што работат на нови продукти. Идејата зад финансиската поддршка, која доаѓа од Владата на Македонија, е да се поттикне технолошкиот развој и иновациите така што на дваесетина стартап-компании би им се […]

Прочитај повеќе