Четбот е софтвер кој се обидува да симулира интелигентен разговор, како да разговарата со човек, всушност неговиот успех би било софтверот да ве излаже дека зборувате со човек. Може да се каже дека ова се првиот обид на вештачка интелигенција, која сега за сега се користи најмногу за автоматска асистенција во компании. Но, ако со […]

Прочитај повеќе