Се ближи Startup Wеekend Skopje, кој е еден од поголемите стартап случувања, бидејќи таму, на настанот на 20-ти ноември, ќе видиме колку всушност стартап заедницата и менторите го пренеле своето знаење и колку се добри идеите на младите претприемачи. Но, пред да започне дво-дневниот маратон на креирање стартап од нула, Startup Weekend организира бесплатни предавања […]

Прочитај повеќе

Томислав Бронзин, основач на Citus и МVP на Microsoft, ќе оддржи интерактивно предавање на тема иновации и како да се зголеми продуктивноста со Office 365 пакетот. Предавањето, закажано за четврток 19-ти февруари, нема да се фокусира само на Microsoft продуктите, туку ќе се зборува како да се искористат придобивките на Office 365 облакот и на […]

Прочитај повеќе