За сите кои сакаат да копаат по суровите податоци, и да научат повеќе за нивната употреба и како тие полека го менуваат светот, Метаморфозис организира бесплатна обука во рамки во рамки на Академијата за податоци на 18-ти и 19-ти март оваа година, во ГЕМ клубот во Скопје. Тренингот ќе го водат Дона Џамбаска, како последен […]

Прочитај повеќе

Денот на отворените податоци e собир на поединци, организации и новинари низ целиот свет кои ќе имаат можност да дискутираат, научат повеќе и да споделат искуства за употребата на различните типови на отворени податоци. Школата за податоци – Македонија ве поканува да бидете дел од првото одбележување на Денот на отворените податоци во Македонија, на […]

Прочитај повеќе

Oтворен e нов повикот за апликации за стипендии за 2015 година за обучувачи за податоци коишто ќе ги споделуваат нивните вештини за работење со податоци ширум светот, објави

Прочитај повеќе