Фондацијата е-Македонија, основана од Македонски Телеком, ќе инвестира 8.000 евра, по 4.000 евра, во две е-Училници преку кои ќе се обучуваат социјално загрозените граѓани. Обуката ќе биде бесплатна и ќе биде наменета за предавање на основно ИТ вештини, како користење на софтвер за документи како Word и користење на интернет и отварање имејл. Целта на […]

Прочитај повеќе

Oтворен e нов повикот за апликации за стипендии за 2015 година за обучувачи за податоци коишто ќе ги споделуваат нивните вештини за работење со податоци ширум светот, објави

Прочитај повеќе