Брзината со која паметните телефони земенуваат лабораториска опрема која вообичаено се наоѓа во болниците е изненадувачка. Откако пред околу две години дознавме дека има iPhone додаток кој заменува микроскоп за откривање на цревни паразити, сега дознаваме дека еден додаток, наречен Dongle, е доволен вашиот паметен телефон или iPod да дијагностицира присуство на ХИВ вирус или […]

Прочитај повеќе