Apple, но и Google се насочуваат кон обновливите извори на енергија. Apple ќе инвестира 850 милиони долари соларна електрана во Калифорнија, a Google инвестира во електрична енергија од ветерните фарми на NextEra Energy. Постројката за соларна електрична енергија Apple ќе ја гради на 5,2 квадратни километри во Калифорнија, која ќе генерира електрична енергија што би […]

Прочитај повеќе