Наскоро мобилната верзија на Google ќе започне со презентирање на можни болести во зависност од симптомите кои ги имате. Досега пребарувачот даваше линкови до други медицински сајтови, но сега ќе ги користи своите паметни семантички картички да ви даде брз одговор што ви е. Секој пат кога ќе внесете симптоми, Google ќе презентира carousel мени. […]

Прочитај повеќе

Google го прошири својот Knowledge Graph на здравствените симптоми кои корисниците ги пребаруваат на нивниот пребарувач, јави компанијата на својот блог. Oва значи дека кога ќе го прашате Google за вообичаени здравствени проблеми, ќе почнете да добивате релевантни медицински факти од Knowledge Graph. „Ќе ви ги прикажеме вообичаените симптоми и лекувањето на болеста, како и […]

Прочитај повеќе