Кинескиот производител Huami, кој ја произведува фитнес бразлетната Mi Band на Xiaomi, претстави нов уред, паметен фитнес додаток. Amazefit е паметен уред кој е дизајниран да потсетува на старите алки од жад. Она што веднаш се забележува е дека Amazefit нема дисплеј ниту бројки кои треба да ве потсетуваат дека треба да вежбате. Целиот фитнес […]

Прочитај повеќе

Intel ги отповика своите паметни фитнес часовници, и ги повика сите корисници да престанат да ги користат Basis Peak часовниците. Станува збор за проблеми со прегревање. Проблемот е толку лош што Intel се плаши дека уредите можат да ги изгорат корисниците, па дури и да им направат пликови. Компанијата во целост ќе им ги врати […]

Прочитај повеќе

Moto 360 Sport е најновата верзија на паметниот часовник на Motorola кој ќе се продава веќе од 7 јануари, и ќе биде првиот нов уред кој ќе биде достапен во 2016 година. Овој пат наместo изглед на класичен часовник, Motorola креираше модерен фитнес додаток кој малку наликува на играчка, но ова не е лошо, вели […]

Прочитај повеќе

Microsoft Bend e паметна алка која, од тоа што може да го заклучиме од прегледот на сајтот на Lumia, е фитнес додадок кој може да се поврзе со Windows Phone и да собира статистика за корисникот. Bend не претендира да го следи трендот и да биде паметен часовник, туку единствено е додаток кој на корисниците […]

Прочитај повеќе