Има некое непишано правило каде повеќето гејмери го резервираат месецот октомври за преигрување хорор игри. За публиката од запад, ова е магичен период каде полека се поплочува патот до Halloween – еден од најпопуларните празници во годината. Во Македонија, празникот се крева на исклучително суптилна нота и, покрај едночасовно одбележување во училиштата, обично не му […]

Прочитај повеќе

Британската академија ги откри номинираните видеоигри кои годинава ќе се борат за BAFTA – British Academy Games Awards. Доделувањето на наградите е закажано за 12 март, а за нив оваа година се борат 51 игра во 17 категории. Помеѓу конкурентите има блокбастер како Middle Earth: Shadows Of Mordor, Alien: Isolation и Dragon Age: Inquisition, а […]

Прочитај повеќе