DARPA работи на пребарувач за „скриениот интернет“ или „длабокиот Веб“, што e мрежа над 400 пати поголема од Вебот што го знаеме. Името на пребарувачот ќе биде Memex и ќе ја олесни работата на полицијата, војската, па дури и приватниот сектор во потрага по анонимните сајтови и, често, криминалците, јави CBS. Пребарувачот пред се е […]

Прочитај повеќе