Двајца германски безбедносни експерти, Флориан Грунов и Никлас Шејс, откриј траги од шпионски фајлови во севернокорејски софтвер, што не би требало да ве изненади од држава која е изградена врз параноја и страв од дека останатиот свет сака да им наштети. Оперативниот систем наречен RedStar OS е базиран на Linux, но дизајнот наликува на OS […]

Прочитај повеќе

Ако си критичар на власта во Македонија тогаш најверојатно си параноичен дека власта се обидува на некој начин да те замолкне. Стравот е донекаде оправдан бидејќи видовме што се случи со медиумите што критикуваат, гледаме какви лични напади има врз јавните личности што критикуваат, и знаеме дека властите ги прислушуваат своите политички противници и сопартици, […]

Прочитај повеќе