Ransomware нападите не се опасност единствено за компјутерите или паметните телефони.  Неодамнешниoт твит на Дерен Каутон покажува дека и телевизорите не се имуни на овие напади. На фотографијата може да забележиме дека неговиот телевизор е инфициран со Cyber.Police ransomware, пишува Bleeping Computer. Family member’s tv is bricked by Android malware. #lg wont disclose factory reset. […]

Прочитај повеќе

Првите паметни телевизори со Firefox OS пристигаат во Европа. Шест модели на Panasonic се првите телевизор кои ќе доаѓаат со Firefox оперативен систем, а за почеток доаѓаат во Велика Британија по цена од 1.000 фунти. Најавите се дека во месеците кои следуваат телевизорите ќе бидат достапни и на останатите пазари. Firefox OS преку неколку уреди […]

Прочитај повеќе

Наместо да ги затвори безбедносните пропусти во своите уреди, Samsung ги предупреди своите корисници да не разговараат за лични податоци пред нивниот паметен телевизор. Станува збор за сите корисници на Samsung Smart TV кои користат гласовна активација. Иако и самиот Samsung собира купишта податоци за корисниците, за, како што велат, да ја подобрат својата услуга, […]

Прочитај повеќе