Како еден од првите новинари кои ги објавија доверливите документи што дека американската NSA ги шпионира сите – од обичните интернет корисници до лидерите на западните земји; добитникот на Пулицеровата награда, Глен Гринвалд, знае дека приватноста е клучно човеково право кое мора да си го заштитиме. Во својот TED говор, г. Гринвалд зборува за реакциите […]

Прочитај повеќе