Microsoft сепак нема да го „закопа“ Paint. Компанијата најави дека од следната надградба, која се очекува наесен, Paint нема да биде достапен. Сепак, одговорот на корисниците ги изненади сите, па компанијата мораше да се премисли. Пред да ја промени одлуката, Microsoft објави дека ќе го прекине Pаint. На негово место ќе биде достапен Paint 3D. Нејасно […]

Прочитај повеќе

Миранда Лорикит од Сиднеј, Австралија, работи како помошник во човечки ресорси, но тоа што ја исполнува е уметноста. Таа успеа да направи вистински уметнички дела со една од наједноставниот софтвер на светот – MS Paint. На нејзиниот Tumblr профил LazyBones можете да ги видите фотографиите и сликите направени единствено со MS Paint. Сепак, ограничениот софтвер […]

Прочитај повеќе