Колку пати сте се нашле во ситуација да пуштите некое YouTube видео и за време на видеото да се упатите накај коментарите за да се информирате за мислењето на вашите (не)истомисленици? Колку пати сте помислиле колку би било убаво да можете да ги читате коментарите додека ѕиркате накај видеото? Comment Mode ви го дозволува токму тоа. […]

Прочитај повеќе

Дигиталното новинарство мора да вклучува разговор со публиката, и во оваa комуникација коментарите се клучни, а нивното отстранување е огромна грешка, вели Арон Пилхофер, дигитален уредник на Guardian. Г. Пилхофер зборуваше за проблемот со кој се соочуваат медиумите со несоодветни коментари. Наместо модерирање, многу медиуми решаваат едноставно да ги изгасат коментарите. Ваквиот тренд ќе може […]

Прочитај повеќе