За разлика од Microsoft кој презентираше микс на хардвер и видеоигри, Sony на годинешниот Е3 главно беше фокусиран на игрите, што и не е лошо особено доколку во презентацијата имате игри како Last Guardian, No Man’s Sky, Destiny, Final Fantasy, Call of Duty, Uncharted и уште куп други. Недостатокот на информации за Project Morpheus, сетот […]

Прочитај повеќе

Иновативниот шутер Destiny, прва наслов од студиото Bungie откако престана да работи на серијалот Halo, ja освои наградата за најдобра игра од British Academy Games Awards 2015, попознати како BAFTA. Destiny е научно-фантастичен шутер, достапен засега само на конзолите, кој е хибрид на шутер во прво лице сместен во масовен-мултиплеер свет. Ова комбинација е навистина […]

Прочитај повеќе

Над 16 милиони луѓе се регистрирале за последниот хит на Activision-Blizzard, Destiny, а од продажбата заработиле над 500 милиони долари, јави компанијата во известувањето за акционерите. Ова ја прави Destiny најдобро продавана нова игра во историјата, посебно што е достапна само за конзолите. „Од почетокот бевме убедени дека нашата инвестиција во Destiny ќе се исплати. […]

Прочитај повеќе